در این مقاله به معرفی ۱۰ فریم ورک برتر PHP در سال ۲۰۲۴ میپردازیم .قبل از هرچیزی باید بدانیم فریم ورک یا چهارچوب کاری چیست تا بتوانیم نتیجه مناسبی از مقایسه ای که در سایتهای جهانی انجام شده است را بگیریم و درک صحیحی از دلایل برتری یک فریم ورک نسبت به فریم ورک دیگر داشته باشیم.
فریم ورک PHP چیست؟
همانطور که میدانید زبان برنامه نویسی php محبوبترین زبان برنامه نویسی سمت سرور میباشد که در بیش از ۸۵ درصد از وب سرورهای دنیا نصب شده است و ده های سیستم مدیریت محتوای محبوب مانند وردپرس و جوملا و دروپال و … با php برنامه نویسی شده اند. فریم ورکهای PHP نیز با همین زبان PHP نوشته شده اند و شامل کتابخانه ها و کدهای آماده ای هستند که باعث صرفه جویی در زمان و افزایش امنیت و سرعت ، در طراحی سایت یا اپلیکیشن های تحت وب میشوند. بسیاری از عملیات ها و کدهایی که نیاز است ما در زبان php از ابتدا بنویسیم ، در فریم ورکها قبلا نوشته شده و آماده ی استفاده هستند.
اکنون به سراغ بررسی ۱۰ فریم ورک PHP برتر دنیا میرویم:
Laravel
در حال حاضر محبوبترین فریم ورک PHP در دنیا و در رتبه ی نخست لاراول میباشد.این فریم ورک در سال ۲۰۱۱ منتشر شد و تا کنون نسخه های زیادی از آن منتشر شده و سیر تکامل را به سرعت طی کرده است . لاراول فریم ورک بسیار انعطاف پذیری است و برای طراحی اپلیکیشن های تحت وب بسیار کارآمد ، سریع و امن میباشد.
مزایای لاراول
- مناسب برای اجرای پروژه های کوچک تا بزرگ
- اوپن سورس میباشد و توسعه دهندگان فراوانی در سراسر دنیا دارد
- کتابخانه ها و توابع کاملی دارد
- سرعت و امنیت بالایی دارد
- ویژگی های منحصر به فردی مانند Blade و Component را داراست
- امکان اتصال به انواع پایگاه داده را دارد
CodeIgniter
کدایگنایتر فریم ورک دیگری دز زبان پی اچ پی میباشد که از معماری MVC در ساختار خودش استفاده شده است.این فریم ورک دارای سادگی و سهولت در برنامه نویسی میباشد و طرفداران بسیاری را داراست.
مزایای کدایگنایتر
سهولت یادگیری
مدل برنامه نویسی MVC
دارای داکیومنت بسیار جامع و قوی
اوپن سورس
Yii
فریم ورک Yii از سال ۲۰۰۸ کار خود را آغاز کرد و تا کنون توسعه های زیادی را داشته است.این فریم ورک دارای امنیت مناسبی بوده و داکیومنت مناسبی برای توسعه دهندگان فراهم کرده است.
مزایای فریم ورک Yii
اوپن سورس
ظرفیت ذخیره سازی بالا
امنیت مناسب
CakePHP
فریم ورک محبوب کیک پی اچ پی یکی دیگر از فریم ورکهای مطرح در دنیاست که انعطاف پذیری بالایی دارد.کیک پی اچ پی دارای سرعت زیادی در توسعه میباشد و از نظر امنیت یکی از امن ترین فریم ورکهای مطرح میباشد.
مزایای کیک پی اچ پی
اوپن سورس
امنیت بالا
توسعه ی سریع
راهنما و داکیومنت قوی
Phalcon
فریم ورک فالکون یکی از سریعترین فریم ورکهای PHP است اما هسته ی اصلی این فریم ورک به زبان C نوشته شده است.در این فریم ورک شما با استفاده از دستورات PHP به قابلیت های C دسترسی خواهید داشت به همین دلیل است که سرعت این فریم ورک بالا میباشد.
مزایای فریم ورک فالکون
سرعت بالاتر از فریم ورکهای دیگر
پایه ی فریم ورک به زبان C
مصرف منابع بسیار کم
Symfony
فریم ورک محبوب بعدی ، فریم ورک سیمفونی میباشد که در بدو تولد بسیار محبوب و توسعه دهندگان زیادی را جذب کرد.این فریم ورک دارای امنیت بالایی است.از سیمفونی معمولا برای اجرای پروژه های در مقیاس بزرگ استفاده میشود.
مزایای سیمفونی
مدل برنامه نویسی MVC
امنیت بالا
اوپن سورس
مناسب اجرای پروژه های بزرگ
Slim Framework
فریم ورک اسلیم همانطور که از اسمش مشخص است یک فریم ورک سبک و ساده است که امکان طراحی سریع اپلیکیشن های تحت وب و به خصوص Restapi های سریع را برای شما فراهم میکند
مزایای فریم ورک اسلیم
سبک و سریع
توسعه ی سریع
یادگیری آسان
FuelPHP
فریم ورک فیول پی اچ پی از معماری HMVC در ساختار کدنویسی خود استفاده میکند.این فریم ورک ماژولار بوده و از ORM پشتیبانی کاملی دارد.FuelPHP یک چارچوب نسبتاً جدید PHP است که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ راه اندازی شد. سازندگان آن ادعا میکنند که بهترین روشها را از سایر چارچوبهای قدرتمند جمع آوری کرده اند و چیزهای جدید و هیجان انگیزی را نیز در آن ایجاد کردهاند.
مزایای فریم ورک فیول پی اچ پی
انعطاف پذیری بالا
مدل برنامه نویسی HMVC
امنیت بالا
Laminas Projects
Laminas Projects یک چارچوب مبتنی بر MVC شی گرا است که به شما امکان میدهد فقط اجزای مورد نظر خود را به عنوان کتابخانههای جداگانه بارگیری کنید. به بیان دیگر، پروژههای Laminas این امکان را برای شما فراهم میکند که فقط بر روی اجزا و عملکردهای مورد نظر خود تمرکز کرده و سایر موارد را نادیده بگیرید
این فریمورک از مولفههای مدرن PHP نظیر نمایهگر OSGi، موتور قالب محبوب و فضای نام سفارشی PHP استفاده میکند.
Laminas به توسعه دهندگان این امکان را میدهد تا با ارائه «سندباکس» (sandbox) به راحتی نیازهای امنیتی برنامه را مدیریت کنند.
این فریمورک با ارائه مولفههای مختلف به توسعه دهندگان این امکان را میدهد تا قابلیتهای مورد نیاز خود را به پروژه اضافه کنند.
معماری این فریمورک به صورت ماژولار طراحی شده است که کار توسعه دهندگان را در زمان توسعه به میزان قابل توجهی آسانتر میکند.
PHPixie
یکی دیگر از فریم ورک های معروف PHP که در سال ۲۰۱۲ معرفی شد، PHPixie نام دارد که در پروژههای مختلف مانند FuelPHP، الگوی طراحی HMVC را پیادهسازی میکند. هدف اصلی ایجاد این فریم ورک ، فراهمکردن فضایی با کارایی بالا برای وبسایتهای read-only یا متنی بود.
استفاده از این فریم ورک برای وبسایتهایی مانند شبکههای اجتماعی، برنامههای کاربردی و سفارشی وب و همچنین خدمات توسعه برنامهها، مناسب است.
این فریم ورک ویژگیهای مهمی نظیر معماری ORM، پیادهسازی HMVC، اعتبارسنجی در هنگام ورود، احراز هویت و ذخیرهسازی را داراست.
PHPixie از اجزای مستقلی تشکیل شده است. به همین دلیل شما میتوانید بدون استفاده از خود فریم ورک ، از آن استفاده کنید. البته PHPixie، دارای ماژولهای نسبتاً کمی است که ممکن است استفاده از آن را کمی محدود کند.
0 نظر